Rottneros/Konstfack

Uppdraget som vi gick på Houston var att skapa fyra fackpressannonser som skulle belysa Rottneros gedigna kompetens inom pappersmassa. Vi gick steget längre. Först skapade vi en ny payoff; ”Pulp is our passion” för att uttrycka de anställdas nästan konstnärslika förmåga att skapa pappersmassa till industrins alla behov.

I nästa steg kopplade vi ihop företaget med Konstfack i ett projekt där eleverna under en veckas workshop fick arbeta i 40 ton pappersmassa som levererades till Konstfacks höglager med långtradare. Resultatet fotograferades och blev slutligen annonser som belyste Rottneros kunnande och passion på ett helt nytt sätt. Och med ett språk som andades både kunskap och passion. Fotografierna blev även en utställning som cirkulerade mellan Rottneros olika bruk.

Historiskt!

När ett traditionellt konstnärskap möter vår tekniska utveckling händer fantastiska saker. Se här hur en modern installation på Konstfack i Stockholm tar formen av en uråldrig hällristning, bestående av 35% gran och 65% tall. Ett initierat öga kan se de handplockade enheterna 51156451-470 av vår Robur Flash som döljer sig bakom denna majestätiska formation. Njut av åsynen av fibrer som varsamt torkats i flingtorkens fria luftflöde utan inspänning. Ett utmärkt val om vi får säga det själva – oavsett om det rör sig om konstprojekt eller krävande pappersproduktion.

Ytterligare ett enastående exempel på hur en lång historia av forskning och utveckling har lett oss fram till en fantastiskt lättarbetad slutprodukt. Som ändå tål tidens tand.

Vältajmat!

Den kompakta tystnaden i Konstfacks höglager i Stockholm bryts plötsligt när 10 ton slipmassa vrider sig i fallet. När de drygt 150 blocken av kvalitet GS 280 dunsar mot varandra i ett gigantiskt dominospel uppstår dov men ljuv musik i våra öron. Massans gedigna densitet på 510 harmonierar på ett behagligt sätt med ljusspridningskoefficienten på hela 60 och skapar en syn som får ögonen att tåras.

Det är struktur, samordning och precision. En obruten kedja från start till mål. På så sätt påminner det i hög grad om den leveranssäkerhet som alltid varit hederskodex i vårt arbete. En kvalitet som innebär att kunder över hela världen kan lita på våra vältajmade leveranser. Oavsett placering och tidszon.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s